Facebook hesabınızla EmlakYatirimRehberi.com’a giriş yapabilirsiniz.

Kişisel bilgileriniz (kullanıcı adı, e-posta adresi ve doğum tarihi) hesabınızın yaratılması için Facebook tarafından kullanılacaktır.

Facebook ile giriş yapın

Güncel kalın

E-posta adresinizi giriniz

E-posta adresiniz üçüncü kişiler ile paylaşılmayacaktır. İstediğiniz zaman ayrılabilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründeki objektif rehberiniz. Üye ol

Haberler

Finansın merkezi ‘Ümraniye’ oldu

Güncellenme: 2014-09-24 Kategori: Haberler

default

İstanbul Finans Merkezi projesi TBMM’nin Torba Yasa ile birlikte Ümraniye’ye bağlanırken, 2004’ten bu yana atılım gösteren ve 35 bin konutun dönüştüğü bölgenin gelişimine daha da katkı sunacağı belirtiliyor.

Sabah gazetesinden Seda Tabak’ın haberine göre, Ataşehir ile Ümraniye Belediyesi arasındaki arazi kavgası, TBMM’den geçen Torba Yasa ile birlikte sona erdi. Yasaya göre Barbaros Mahallesi’nin 04 Karayolu’nun güneyinde kalan kısmı Ataşehir Belediyesi’ne bırakılırken, İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinin içinde olduğu alan da Ümraniye Belediyesi’ne bağlandığı belirtiliyor.
İstanbul Finans Merkezi’nin gündeme gelmesiyle beraber bölgenin kıymete bindiğini belirten Ümraniye Belediye Başkanı Yardımcısı Maliki Ejder Batur, yasanın iki ilçe sınırlarını netleştirdiğini kaydederek, 2008’den beri Ümraniye Belediyesi’ne ait olan ve Ümraniye’nin her türlü hizmet verdiği ‘Finans Merkezi’ alanının Ümraniye’ye ait olduğunun karar bağlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi ve “İlçemize bağlanan Finans Merkezi projesi Ümraniye’nin sosu oldu” dedi.

2008’de Ümraniye’den Ataşehir Belediyesi’ne Yeni Çamlıca, Mustafa Kemal, Mimar Sinan, Yenisanayi, Yenişehir ve Aşık Veysel mahallelerinin verildiğini belirten Batur, bu bölgelerin de kentsel dönüşümün başladığı, 85 bin kişinin yaşadığı ve İller Bankası’ndan 100 milyonlarca liralık pay ödenen çok değerli mahalleler olduğunun altını çizdi.
Ümraniye’de son 10 yılda 145 bin bağımsız bölüm üretildiğini, bunların 35 bininin kentsel dönüşüm yasası öncesinde üretildiğini belirten Batur, 2004’te bölgede kademeli imar getirdiklerini söyledi ve “Arsalar birleştikçe, inşaat alanı  arttı. Merkezde bizim 1000 metrekare sınırımız var. Parseller, bin metrekareyi tevhid edilip geçerse şayet, yüzde 30 imar artışı sağlanıyor.”

Yüzde 30’luk imar artışının bölgeye büyük bir ivme kazandırıdğını belirten Batur, kentsel dönüşüm kanunundan önce ömrünü tamamlamış 3 katlı yapıların yıkılarak yenilerinin yapıldığı ve eski binanın kalmadığı Ümraniye merkezinde dairelerin değerinin 3 kat arttığını söyledi.